Sinds kort is het duidelijk, dat er een verband bestaat tussen de gezondheid van de mond en de algehele gezondheid. Heb je een ontsteking in de mond, dan gaat die vaak gepaard met slechtere bloedvaten, ook in hart en huid.

 

Een gezonde mond verkleint het risico op hart- en vaatziekten, volgens Bruno Loos, hoogleraar parodontologie. Ontstoken tandvlees kan schadelijke bacteriën via de bloedbaan verspreiden. Naast het twee keer daags poetsen wordt daarom ook dagelijks flossen, ragen of stoken geadviseerd, zodat ook de ruimtes tussen de tanden en kiezen bereikt worden. Zo help je tandplak en tandsteen te voorkomen, en dus ook tandvleesontstekingen.

 

Daarnaast blijken verschillende factoren een rol te spelen bij de verergering van ontstekingen. Stress is daar de belangrijkste van. Uit onderzoek is gebleken dat gestresste mensen het minst goed voor hun mondgezondheid zorgen. Stress veroudert de huid eerder, want ongezonde spanning vertraagt het proces van o.a. celvernieuwing van de huid. Meer mediteren, aan yoga doen, mindfuller leven, massages ondergaan en je lekker laten verzorgen en verwennen bij Body & Beauty Care Daniëlle helpen de spanning te verlagen.

Een andere factor die ontstekigen verergert is roken. Rokers hebben 5 maar meer kans op paradontitis als niet-rokers. Schadelijke stoffen uit een sigaret beschadigen de binnenkant van de bloedvaten, wat weer de kans vergroot op ontwikkeling van aderverkalking, wat weer slecht is voor het hart en de huid. Een rokershuid is vaak grauw en rimpelig. De oorzaak kunnen wij niet aanpakken, maar we kunnen wel een ander huidresultaat geven door middel van bindweefselmassages in combinatie met hannah behandelingen of door een Dermatude Meta Therapy kuur te volgen.

De laatste factoren, die onstekingen verergeren zijn overgewicht, slechte voeding, gebrek aan vitamines A, C en D.

 

Ons advies voor een stralend en fris huidresultaat is dus goed blijven poetsen en ragen. En daarnaast ook regelmatig een ontspannende en/of huidverbeterende behandeling volgen bij Body & Beauty Care Daniëlle.

Een afspraak maak je door te bellen naar 0172-579575 of een mail te sturen naar info@bbcd.nl met jouw naam en nummer. We bellen je dan terug.

Wil je alvast meer over deze behandelingen weten klik dan op deze linkjes https://bbcd.nl/behandelingen/dermatude-meta-therapy/ en https://bbcd.nl/behandelingen/hannah/