Als je een afspraak heeft gemaakt bij de pedicure en eenmaal in de pedicure stoel heeft plaats genomen, worden er eerst standaard vragen gesteld zoals:

  • Gebruik je bloedverdunners
  • Heb je diabetes
  • Ben je ergens allergisch voor
  • Heb je speciale klachten e.d

Dit om een goed beeld te krijgen van de cliënt en rekening te kunnen houden met de medische achtergrond.

Nadat dit genoteerd is zal de pedicure de voeten grondig onderzoeken op b.v. schimmelnagels, ingegroeide nagels, zwemmers eczeem, likdoorns, eelt en houding van tenen en voeten, waarna de behandeling begint. Allereerst wordt je voet gedesinfecteerd. Daarna worden de nagels geknipt. Mochten er schimmelnagels aanwezig zijn dan worden deze pijnloos tot normale dikte geslepen. Heb je last van een ingegroeide nagel, dan zal deze vakkundig behandeld worden. Dit kan gevoelig zijn als de nagelwal erom heen al geïrriteerd is, maar over het algemeen is ook dit niet pijnlijk. Hierna worden je nagels machinaal gevijld, gepolijst en de nagelwallen en -riemen bewerkt. Dan wordt er nogmaals gedesinfecteerd en worden de nagels schoongemaakt.

Hierna zullen eventuele likdoorns en eelt weggesneden worden, dit gaat wederom pijnloos daar eelt dode huidcellen zijn. Daarna wordt alles netjes machinaal glad gefreesd. Ook kloven en eelt aan de hiel worden zo bewerkt. Als het eelt droog en brokkelig is, zal de pedicure dit eerst lichtjes invetten, waarna het wegsnijden een stuk gemakkelijker gaat. Nogmaals zullen de voeten worden gedesinfecteerd.

Bij de standaardbehandeling van de voeten krijg je als extra nog een korte ontspannende voetmassage.