Hoe ontstaat acne?

Acne is een ontsteking van de talgklieren in de huid. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht op de borst en rug worden groter en produceren meer talg. Als er te veel talg word afgescheiden kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Deze talg ophopingen worden mee-eters (comedonen) genoemd. De talgophoping word nog versterkt door toegenomen verhoorning van de uitvoergang van de talgklier waardoor deze nauwer wordt. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de vetzuren zet de talgklier zich steeds veder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pikkels en puistjes.

Voor alle onderstaande behandelingen geldt, dat het aantal behandelingen dat je nodig hebt, afhankelijk is van de ernst van de acne. Body & Beauty Care Daniëlle raadt je aan om de behandelingen te combineren met de juiste thuis verzorgingsproducten van hannah of Alcina. Samen met jou kunnen wij een behandelplan opstellen speciaal op jouw huid afgestemd, zodat wij samen met jou tot een optimaal resultaat kunnen komen. De behandeling vindt twee keer per week plaats voor het juiste effect.

IPL behandeling

Eén van de allernieuwste acne behandeling is lichttherapie met blauw licht. Body & Beauty Care Daniëlle heeft door het gebruik van intense pulse licht (IPL) van Medcos de ideale manier gevonden om acne te behandelen. De ontsteking die zorgt voor acne, wordt veroorzaakt door de bacterie probionibacterium acnes. Door het gepulseerde licht op de huid te richten wordt deze bacterie vernietigd, waardoor de huid tot rust komt en de acne zienderogen vermindert.

De behandeling vindt twee keer per week plaats gedurende een periode van 4 weken.

Voorgestelde behandeling

Behandeling op maat altijd na een huidanalyse.
KRX Aesthetics