Hallo beauty,

Je zou denken met het mooie zonnige weer van de afgelopen tijd, dat óók ik een lekker kleurtje heb opgedaan. Maar….er kwam iets tussen…..de corona-crisis. Ik ben bezig geweest (en nog) met het bellen van mijn klanten om te horen of ze nog wat nodig hebben, of ik ze op afstand kan adviseren, met productverkoop, met het werven van medische pedicureklanten. En ondertussen hoop ik dat de mensen om me heen gezond blijven. We doen daar ook alles voor. Een nog hogere hygiënegraad dan we al hadden, mondkapjes voor klanten en onszelf, 10 m2 per klant in de winkel, het verzorgen en bezorgen van bestellingen. Gelukkig ook veel blijken van medeleven van klanten zoals jij, lieve appjes, een bloemetje, bemoedigende woorden, het kopen van tegoedbonnen voor schoonheidsbehandelingen en massages voor als het straks weer mag. Dank je wel daarvoor. Dat houdt me echt op de been.

Dus geen tijd om zelf van de zon te genieten. Ja, in het weekend. En dan smeer ik er ook lustig op los. Want vergis je niet, de zonnekracht is nu heel sterk. Je moet de huid dus beschermen tegen UV-straling, want die zorgt voor verbranding van de huid.

Zo zijn er de UV stralen: UV-C, UV-B en UV-A, infrarood en energie. UV-C wordt door de ozonlaag tegengehouden. UV-B zorgt voor het bruin worden van de huid, maar ook voor verbranding. UV-A zorgt ook voor bruin worden van de huid, maar omdat deze straling het diepst in je huid doordringt, geeft deze ook de meeste schade op celniveau en zorgt hiermee voor huidveroudering. Infrarood is de warmte die de zon geeft, maar kan ook schadelijk zijn voor je huid en de zon geeft ook energie.

SPF op een fles of tube zonnebrandcrème staat voor Sun Protecting Factor en laat de beschermingsfactor van een zonneproduct zien. Deze factor is verdeeld in laag, medium en hoge bescherming.

Zonproducten hebben allemaal verschillende factors. Bijvoorbeeld 15, 20, 30 of 50. De meest gebruikte zijn factor 30 en 50. Nu lijkt het door de cijfers dat factor 50 bijna twee keer zo goed beschermd als factor 30, maar niets is minder waar! Factor 30 beschermt voor 97%, factor 50 voor 97,3%. Daar zit dus niet zoveel verschil.

Het verschil zit hem namelijk in de tijd dat je langer in de zon kunt blijven. Een rekenvoorbeeld: stel, je kunt op een heel zonnige dag 10 minuten in de zon zonder te verbranden. Met een factor 30 kun je dan 10×30= 300 minuten in de zon (wel elke 2 uur bijsmeren!) Met een factor 50 kun je 10×50= 500 minuten in de zon. Ook hier moet je steeds bijsmeren en na deze tijd de zon uit.

Om je gezicht tegen UV-straling te beschermen adviseer ik om, het hele jaar rond, je gezicht in te smeren met een SPF. Met deze zonnige dagen kun je je extra insmeren wanneer je naar buiten gaat. Hou er rekening mee dat een factor maar 2 uur actief beschermd en dat de werking daarna afneemt. Iets dat je ’s morgens aangebracht hebt, werkt vroeg in de middag al niet meer. Hou er ook rekening mee dat een factor alleen goed beschermd als je er voldoende van aanbrengt. Een beetje dik dus! Zodoende beschermt een dagcrème met SPF of make-up met SPF niet voldoende om je huid echt goed te beschermen. Gebruik dus altijd een aparte SPF om je huid goed te beschermen. Stapelen van SPF is wel heel goed, dus bijvoorbeeld een SPF en daar overheen make-up met SPF.

peelen voeden zonnen 2020Ik ben als hannah huidcoach helemaal fan van hun Sun Perfection lijn als je de zon in gaat. Daarom adviseer ik je graag om – na de reiniging en peeling (verwijdert dode huidcellen, waardoor de zonnige glow langer blijft) van je gezicht – de Juvi Protect (voor de lichte huid) (75 ml, €59,90) of de Fade Treatment (voor de getinte of donkere huid) (75 ml, €59,90) te gebruiken. Op je lippen breng je de Full Lips (€ 10,50) aan. In je handtas neem de 10ml verpakking (€14,-) van de Juvi Protect mee, zodat je je gedurende de dag nog een keer kan insmeren. Daarna kun je de Touch of Colour (30 ml, €63,-) aanbrengen, een finishing touch product, dat je gelijk een mooie teint geeft.

Als huismerk heb ik de producten van Alcina. De UV Control Serum (€24,95) helpt ook de huid tegen UV-stralen te beschermen. Breng het aan na de reiniging, peeling en voor de gezichtscrème. Naast een SPF bevat het ook Q10, een enzym dat nieuwe energie aan de vermoeide huid geeft en beschermt tegen schadelijke milieu-invloeden

Aan het eind van de dag is het natuurlijk belangrijk om je huid weer goed te reinigen en vervolgens te voeden en te herstellen na de zon met een heerlijk masker. Van hannah is dat de Hydro Mask (45 ml, €33,-) en van Alcina het 5-Minuten Masker (50 ml, €19,95).

Om het voor je aantrekkelijk te maken, ontvang je tot en met deze zomer bij aanschaf van zowel een peeling, zonneproduct én masker 10% korting op het totaal. Dit geldt zowel voor de hannah producten als de Alcina producten.

Alle producten zijn in de winkel aan de Dorpsstraat 60A in Nieuwkoop verkrijgbaar. Maar ben/mag/kun je niet langs komen, dan kun je ook jouw bestelling doorgeven via 0172-579575 of info@bbcd.nl. Vergeet daarbij ajb niet jouw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Bestellingen in Nieuwkoop breng ik gratis langs. Buiten Nieuwkoop verstuur ik het tegen een bijdrage in de verzendkosten.

Blijf gezond en geniet verstandig van de zon.

Met zonnige beauty groet,

Daniëlle
Body & Beauty Care Daniëlle