Hieronder vind je de 10 meest gestelde vragen over definitief ontharen:

Vraag 1: Hoe werkt de Medcos IPL?

Antwoord: De Medcos ipl geeft korte flitsen met hoogenergetisch licht af op de huid. Dit licht wordt door het pigment van de haar naar de haarwortel geleid, daar wordt het licht omgezet in warmte waardoor de haarfollikels worden uitgeschakeld, zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

 

Vraag 2: Kan iedereen met de Medcos IPL behandeld worden?

Antwoord: Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam en/of gelaat behandeld worden. Het meest ideaal is het als de huid licht van kleur en de haren donker zijn.
Grijze en witte haren bevatten te weinig pigment om de lichtflits naar de haarfollikel te begeleiden en kunnen derhalve niet behandeld worden. Mensen met een zeer donker getinte huid kunnen niet behandeld worden, aangezien hier juist teveel pigment in de huid zelf aanwezig is. Bij twijfel, ons intakegesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend wij geven u een eerlijk en juist advies!

 

Vraag 3: Hoe lang duurt een behandeling?

Antwoord: Dat is uiteraard afhankelijk van het oppervlak wat behandeld moet worden.
Iedere lichtflits behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed, hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.
Beide oksels kunnen bijvoorbeeld in ongeveer 15 minuten behandeld worden.

 

Vraag 4: Is de behandeling pijnlijk?

Antwoord: Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelend gevoel ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De behandeling is per locatie/gebied meer of minder gevoelig, echter echt pijnlijk wordt de behandeling nooit genoemd.

 

Vraag 5: Hoe reageert de huid na de behandeling?

Antwoord: Zelfs bij de meest gevoelige huidtypes is er vrijwel nooit een reactie merkbaar na de behandeling. In sommige gevallen kan de huid nog warm en rood aanvoelen, deze reactie is met een paar uur verdwenen en kan vergeleken worden met een zonnebrand reactie.

 

Vraag 6: Hoe weet men of de behandeling geholpen heeft?

Antwoord: De getroffen haartjes zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enkele dagen tot weken op hun plek, in eerste instantie is er dus weinig merkbaar. Echter na gemiddeld een week of 2 beginnen de eerste haartjes los te laten en uit te vallen. Men moet dus even geduld hebben na de behandeling!

 

Vraag 7: Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Antwoord: Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen en dus uitgeschakeld die in de groeifase zitten. Er zijn drie fasen; groei-, overgangs- en rustfase, zowel in de overgangfase als in de rustfase is de haar niet direct verbonden met de haarfollikel vandaar dat deze haren niet ontvankelijk zijn voor behandeling. Men moet 4 tot 6 weken wachten na een behandeling zodat er weer nieuwe haren in de groeifase zijn beland welke dan wel behandeld kunnen worden.
Gemiddeld zijn er zo’n 5 tot 10 behandelingen nodig om alle haren te kunnen verwijderen.

 

Vraag 8: Zijn er specifieke dingen die je wel of juist niet mag ten tijde van de behandeling?

Antwoord: Vooraf gaande aan de behandeling is het raadzaam om geen olie of bodylotion te gebruiken op de te behandelen gebieden. Ook na de behandeling is het niet nodig en af te raden om zelf de gebieden in te smeren met bodylotion, crème, olie of deodorant voor de eerste 24 uur.
Warme baden, sauna en heet douchen is de eerste 24 uur af te raden, dit om warmte ontwikkeling in de huid te voorkomen.
De haren moeten voor de behandeling geschoren zijn en er moet dan een korte stoppel voelbaar/zichtbaar zijn, meestal bereik je dit door de haren 24 uur van te voren te scheren. Tijdens de gehele kuur mag je de haren gewoon weg blijven halen met een scheermes of ontharingscrème, harsen of epileren is tijdens de gehele kuur niet toegestaan! (dit om het natuurlijke groeiproces van de haar niet te verstoren)

 

Vraag 9: Mag ik gebruik maken van de zonnebank/ zon tijdens de behandelingskuur?

Antwoord: Wij raden aan om 3 weken voor en 3 weken na de behandeling de behandelde huid niet bloot te stellen aan zonlicht (dus ook geen zonnebank)
Het kan voorkomen dat de huid onder invloed van zonlicht op de behandelde gebieden extra pigment aan maakt, welke dan zichtbaar is als een bruine vlekkerige plek.
Mocht u toch in de zon willen of gebruik willen maken van de zonnebank dek de te behandelen gebieden dan goed af of smeer deze in met een sunblock.

 

Vraag 10: Ben ik na de kuur daadwerkelijk definitief van al mijn haren af?

Antwoord: De haren die tijdens de groeifase geflitst zijn met de Medcos IPL komen
niet meer terug, het is echter mogelijk dat de haren in de rustfase gedurende de kuur niet behandeld zijn, deze kunnen nog verschijnen. Wij raden daarom aan om een keer per jaar  een herhalingsbehandeling te doen voor het beste resultaat!