Ik vind dat elke gezichtsbehandeling met een huidmeting moet beginnen. Die hoort er gewoon bij, zonder dat ik daar extra kosten voor in rekening breng, in tegenstelling tot anderen.

Maar wat meet ik nu eigenlijk? En waarom? Vaak vertel ik het wel, en hier kun je het nog eens nalezen.

De huidmetingen doe ik met een apparaat, genaamd de Skin Analyzer van hannah. Ik ben namelijk hannah huidcoach en huidspecialist. Met de Skin Analyzer meet ik in de hoornlaag het vochtgehalte, het vetgehalte, de pH-waarde en de de melanine/erytheem waarde. Samen zeggen deze waardes wat op dat moment jouw huidconditie is, welke behandeling op dat moment het beste bij je past en welke producten je dan het beste thuis kunt gebruiken. Zodat we mogelijke oorzaken kunnen aanpakken en werken aan een betere huidconditie. En dus een stralender uiterlijk!

Wat meet ik en wat betekent het?

  • vocht, ideale waarde 60. Deze mag ook hoger zijn, maar dan alleen in combinatie met een goed vetgehalte.
  • lipiden (vet), ideale waarde tussen de 25 en 45. Zit deze vetmeting rond de 25, dan is de talgproductie niet heel hoog is. maar dat er wel voldoende lipides zijn. Lipides houden het vocht vast om de huid soepel te laten zijn. Is de uitkomst rond de 40, dan heb je een behoorlijke talgproductie. De kans is dan groot dat je een te vette huid hebt en/of verstopte poriën.
  • pH-waarde, ideale waarde tussen 4.4 en 5.5. Een goede pH-waarde zorgt dat de huid wordt beschermt tegen bacteriën. Indien de pH-waarde van de huid niet goed is, dan hebben bacteriën vrij toegang tot de huid, wat weer voor de nodige huidproblemen zorgt.
  • melanine/erytheem waarde. Met deze waarden meet je hoe goed jouw huid je beschermt tegen zonlicht en UV-straling. Hier zijn geen goede of foute waarden in. Het is een indicatie die aangeeft met welke factor je de huid moet beschermen. Melanine is een pigment in de huid, dat de cellen beschermt tegen UV-straling, de waarden bepalen hoeveel pigment je huid bevat. Erytheem is een reactie op het zonlicht, gepaard gaande met roodheid en zwelling (verbranding). Hoe hoger de waarde, hoe gevoeliger de huid voor zonlicht, hoe sneller de huid dus zal verbranden.

Kortom, een huidmeting geeft mij als huidexpert/huidcoach dus handvaten en een begin om te kijken waar de huidproblemen vandaan komen. Van hieruit gaan we gerichter op zoek naar mogelijke oorzaken, en hoe we dit samen kunnen aanpakken en oplossen. Iedere huid is uniek, net zoals de aanpak ervan. Meten is weten!

Een gezond en stralend uiterlijk kunnen we dus wel degelijk samen bereiken. Kijk hier eens naar welke verschillende hannah behandelingen ik aanbied https://bbcd.nl/behandelingen/hannah/.

Tot gauw ziens en beauty groet,

Daniëlle