Herken je dat? Kijk je in de spiegel als je klaar bent met make-uppen. Maar klopt het niet. Wat heb je verkeerd gedaan? Deze 10 make-up fouten doen je ouder lijken.

 1. Blush
  Blush heeft de kracht om een gezicht te transformeren. Wees wel voorzichtig, omdat blosjes van donkere tinten je ouder doen lijken. Maak dus geen gebruik van matte en donkere kleuren.
 2. Mascara
  Mascara op de bovenste wimpers doen je ogen groter lijken en vallen je ogen echt op. Mascara op je onderste wimpers legt de nadruk op de rimpels rond je ogen, dus probeer je onderste wimpers zo naturel mogelijk te houden!
 3. Oogpotlood
  Als je op het onderste ooglid met een zwart potlood een lijntje trekt, worden je ogen visueel smaller. Dit is een van de grootste fouten die je kan maken met make-up. Wil je je wimpers er voller uit laten zien, teken dan de ruimtes ertussen?
 4. Bruine oogschaduw
  Dit is een van die fouten die iedereen maakt. Bruine oogschaduw fleuren je ogen op, maar ze benadrukken de vermoeidheid van de oogleden. Het steelt de jeugd van je ogen, dus kies voortaan voor een andere kleur.
 5. Zwarte eyeliner
  Zwarte eyeliner is lastig te matchen met jouw huidskleur en zorgt er vaak voor dat je er ouder uit ziet. Gebruik daarom alleen nog maar blauw, groen, bruin of violet. Deze kleuren zorgen voor een minder harde uitstraling.
 6. Dikke en strakke lijnen
  Als je denkt dat een dikke en strakke lijn op je bovenste ooglid je zelfverzekerder doet lijken: dat is absoluut niet waar! Zeker als je de eyeliner niet blendt. Gebruik je alleen mascara & eyeliner/oogpotlood? Zet dan een dunnere streep voor een natuurlijkere uitstraling.
 7. Lipliner
  Een lipliner is fantastisch als je een vaste hand en precies dezelfde kleur als de lippenstick hebt. Heb je dit niet? Laat de lipliner dan zitten, want niet dezelfde kleur of geen nette lijn, zorgt ervoor dat je er jaren ouder uitziet dan je werkelijk bent.
 8. Concealer onder je make-up
  Ook te veel concealer onder je make-up zorgt ervoor dat je er ouder uitziet. Gebruik concealer alleen om oneffenheden weg te werken. Zo voorkom je dat je deze fout nog eens maakt.
 9. Foundation
  Een verkeerd gekozen kleur zorgt ervoor dat je er, minimaal, 10 jaar ouder uitziet dan dat je daadwerkelijk bent. Test dus altijd dat jouw foundation 100% blendt met je huidskleur.
 10. Poeder
  Te veel poeder op het gezicht droogt je huid uit waardoor je er automatisch ouder uitziet dan je echt bent. Visagisten bevelen dan ook aan om alleen een klein laagje op de kin en neus aan te brengen.

Mooie make-up van Alcina is in onze winkel aan de Dorpsstraat 60A in Nieuwkoop verkrijgbaar.

Uitgangspunt van Alcina make-up is de hoogst mogelijke draagbaarheid zonder de creatieve, kleurrijke eigenschap uit het oog te verliezen. Hun farmaceutische achtergrond garandeert een optimale veiligheid en duurzaamheid. Producten in het Alcina make-up assortiment worden uitgebreid getest op proefpersonen én dermatologische testen garanderen dat het product geen allergische reacties veroorzaakt. Vrij van parfum en ze blijft zitten daar waar het hoort en zolang als nodig is.

Succes en beauty groet,
Daniëlle