Vette huid

Een vette huid wordt vaak veroorzaakt door overmatige talgklier productie. Deze talg zorgt, samen met zweet en lipiden van de bovenste huidlaag, voor het glimmende olieachtige laagje op de huid. De hoeveelheid talg die wordt geproduceerd varieert sterk van persoon tot persoon. Naast erfelijke factoren spelen ook de leeftijd, hormonen en voeding een belangrijke rol. In de puberteit kan de talgproductie sterk toenemen.

vette-huid

Talg beschermt de huid tegen invloeden van buiten af. Als er sprake is van overmatige talg productie dan is de huid niet in evenwicht en kan de zuurgraad van de huid veranderen, waardoor, bij slechte verzorging, ontstekingen kunnen ontstaan.

Een positief aspect van de vette huid is, dat deze maar langzaam veroudert, rimpels verschijnen later en de huid ziet er langer jong uit. Daarnaast is het ook een sterke huid.

Bepaalde voedingstoffen hebben een prikkelende werking op de talgkliertjes. Dit houdt in dat je van sommige voedingsstoffen een overmatige talgproductie krijgt. Met een aanpassing in je voeding en de juiste behandeling door de schoonheidsspecialiste kun je dit huidtype weer in balans brengen.

Behandeling
Jeugdbehandeling Pure expert
Neoderma kruiden bio peeling
Pure System (propolis) behandeling

Bekijk de prijslijst

Voorafgaand aan de behandeling zullen wij u, door middel van een huidanalyse, adviseren welke behandeling voor u het meest geschikt is.