Acne

Hoe ontstaat acne?
Acne is een ontsteking van de talgklieren in de huid. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht op de borst en rug worden groter en produceren meer talg. Als er te veel talg word afgescheiden kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Deze talg ophopingen worden mee-eters (comedonen) genoemd. De talgophoping word nog versterkt door toegenomen verhoorning van de uitvoergang van de talgklier waardoor deze nauwer wordt. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de vetzuren zet de talgklier zich steeds veder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pikkels en puistjes.

acne

Afhankelijk van uw polis kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de ziektekostenverzekering. Dit is afhankelijk van uw polis voorwaarden. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Voor alle onderstaande behandelingen geldt, dat het aantal behandelingen dat u nodig heeft, afhankelijk is van de ernst van de acne. Body & Beauty Care Danielle raadt u aan om de behandelingen te combineren met de juiste thuis verzorgingsproducten. Samen met u kunnen wij een behandelplan opstellen speciaal op u afgestemd. Zodat wij samen met u tot een optimaal resultaat kunnen komen.

Behandeling
Basis behandeling van 60 minuten bestaat uit: een oppervlakte reiniging een diepte reiniging door middel van een scrub, het stomen van de huid waarna het verwijderen van mee-eters. En tot slot een masker.

Product advies: Alcina reinigingsgel Alcina lotion met alcohol, Alcina active peeling, Alcina dag en nacht fluid, Alcina zuivere fluid, Alcina kruidenmasker Alcina SOS stick

Neoderma is een exclusieve huidverzorging lijn, door het gebruik van planten en kruiden extracten. De neoderma producten zijn vrij van minerale oliën, lanoline,dierenextracten en genetisch gemanipuleerde planten en kruidenextracten.

Neoderma kruidenpeeling
75 minuten deze behandeling is gebaseerd op perfluorcarbon en verschillende Chinese kruiden.

Nadat de huid gereinigd is worden de kruiden verwarmd en voorzichtig in gemasseerd. Daarna volgt een kalmerend en verkoelend masker waarna de behandeling wordt afgesloten met een dag- of nachtverzorging.

Gedurende 12-24 uur na de behandeling voelt de klant meestal een prikkeling van de huid en is een sterke doorbloeding zichtbaar.
Deze behandeling werkt het beste in een kuur van 3 keer in 10 dagen

Product advies: milk, lotion,scrub en een dag- en nachtcrème.

IPL behandeling
Eén van de allernieuwste acne behandeling is lichttherapie met blauw licht. Body & Beauty Care Danielle heeft door het gebruik van intense pulse licht (IPL) van Medcos de ideale manier gevonden om acne te behandelen. De ontsteking die zorgt voor acne, wordt veroorzaakt door de bacterie probionibacterium acnes. Door het gepulseerde licht op de huid te richten wordt deze bacterie vernietigd, waardoor de huid tot rust komt en de acne zienderogen vermindert.

De behandeling vindt 2 x per week plaats gedurende een periode van 4 weken.

Behandeling
Medcos Microdermabrasie
Medcos IPL

Bekijk de prijslijst

Voorafgaand aan de behandeling zullen wij u, door middel van een huidanalyse, adviseren welke behandeling voor u het meest geschikt is.