Pigmentproblemen lijken de nieuwe rimpels te zijn. Ouderdomsvlekjes, sproeten, hyperpigmentatie, zwangerschapsmasker, zonneschade, wie kent het niet.

Pigment hebben we nodig, het is onderdeel van ons immuumsysteem. Hoe dichter je bij de evenaar woont, hoe donkerder de huid over het algemeen wordt, als bescherming tegen de zon.

 

Het Melanine Stimulating Hormone (MSH) is verantwoordelijk voor het op gang brengen van de pigmentproductie. Gaat pigment klonteren dan is er sprake van een verstoring. De klontering komt door het stofje terosine,wat transformeert naar tyrosinase als het in aanraking komt met koper. Daardoor kleurt een verstoring van geel, naar rood, naar bruin, het ‘rijpen’ van de pigmentverstoring. Daarom zie je vaak ook roodheid om pigmentvlekken.

 

Om je maar gelijk uit de droom te helpen: er bestaat geen middeltje dat in één keer de verstoring weghaalt. Want het is de vraag of de pigment verstoring in de epidermis (opperhuid) of in de dermis (de laag daaronder, de lederhuid) zit. Epidermaal pigment kan goed behandeld worden, dermaal minder en verwijzen we je naar de huidarts. Epidermaal pigment kunnen we wel goed behandelen in ons huidverbeterend instituut.

 

Behandelingen die bewezen effencten hebben op hyperpigmentatie zijn:

Nogmaals, er bestaan geen wondermiddelen, maar samen kunnen we jouw pigmentproblemen behandelen. Vaak in kuurverband én ook door thuis de juiste producten te gebruiken (vaak met antioxidanten zoals vitamine A, C en niacinamide). Het behandelen van pigmentproblemen is en blijft een proces, wat we graag samen met je aangaan.

 

Met beauty groet,

Daniëlle