Elektrisch ontharen

Elektrische epilatie is bedoeld voor mensen met een overmatig haargroeipatroon. Het gaat om haren in het gezicht. Overbeharing kan ontstaan door een hormonale wisseling (overgang, zwangerschap, pilgebruik, medicijnen) maar ook door overmatige prikkeling ter plekke (bv. harsen).

epileren-elektrisch

Elektrische epilatie zorgt ervoor dat storende haren definitief verdwijnen. Onze schoonheidsspecialiste laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden om dit te vernietigen. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen.

Doordat er haar voor haar gewerkt wordt, is elektrische epilatie een tijdrovende zaak. De haargroei van de mens verloopt niet voor iedere aanwezige haarwortel gelijk. Dit houdt in dat er in elk haarzakje een aparte haargroeicyclus voltrekt. Als een haar geëpileerd is, is het beslist niet zo dat na een week op dezelfde plaats al weer datzelfde haartje groeit. Het is een haartje er naast of vlakbij. Pas na twee à drie maanden na elektrische epilatie kunnen we zien hoeveel haar er ongeveer nog groeit. De ernst van de overbeharing, de gevoeligheid van de huid, tijd en motivatie van de patiënt zijn bepalend voor de behandelduur. De eerste resultaten zullen kalere plekjes, dunnere en ongepigmenteerde haren tonen. Uiteindelijk kan het resultaat bereikt worden dat er geen overmatig haargroei meer aanwezig is.

Vergoed door zorgverzekeraar
Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen.

Helene Verhoeff die werkt bij Body & Beauty Care Daniëlle is erkend gediplomeerd ontharingsspecialist, en als zodanig kan behandeling bij ons door uw zorgverzekeraar voor vergoeding in aanmerking komen.

Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Meer informatie over de ontharingstechnieken vindt u op de website www.anbos.nl

Bekijk de prijslijst