Behandeling gebeurt met de handen en zonder hulpmiddelen. Tijdens de behandeling kan onduidelijk worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is. Door die plekken te behandelen, wordt het evenwicht in het daarbij overeenkomende lichaamsdeel of orgaan herstelt. In het algemeen geldt: hoe gevoeliger een gebied is hoe meer aandacht het behoeft. De gevoeligheid is voor iedereen anders en kan van keer op keer verschillen. Beide voeten worden altijd geheel behandeld. Een reflexbehandeling is niet alleen een prettige, maar ook een veilige manier van behandelen.

De werking van voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexpunten van de voeten om zodoende het corresponderende lichaamsdeel te activeren. Deze therapievorm ondersteunt het van nature aanwezig zelf herstellend vermogen. Voetreflextherapie creëert algehele ontspanning en welbevinden. Verder stimuleert het de bloedcirculatie.

Wie heeft baat bij voetreflextherapie?

In principe iedereen, jong en oud, met of zonder klachten. Er zijn enkele beperkingen, waarbij deze therapie niet of alleen in overleg met je arts toegepast kan worden, maar dit wordt bij de intake besproken.