De Orang Malu massage is een mix van diverse oosterse en westerse massage invloeden, waaronder de ayurvedische, klassieke energetische massage en reflexologie. De massage heeft als fundament de filosofie achter de sage van de Orang Malu. Deze in elkaar gedoken houten afbeelding stelt een boeddha in wording voor.
Hij schaamt zich voor het leed van de wereld en koos daarom voor deze ineengedoken meditatie houding. Orang Malu betekent letterlijk “verlegen mens”. Malu staat voor bescheidenheid. De Orang Malu is symbool voor bescheidenheid, kracht, energie en de cirkel van leven.

De massage

Naast ontspannende manuele massagegrepen en meridiaanmassage wordt er ook gemasseerd met verwarmde houten massage rollen. De rollen zijn verschillend van omvang waardoor ze de lijnen van het lichaam goed kunnen volgen. Met een kleine verwarmde Orang Malu worden afvalstoffen in de spieren losgemaakt. Deze unieke massage heeft een positief effect op de ademhaling, spijsvertering en de bloed- en lymfecirculatie. Met het verkrijgen van meer energie en een algeheel gevoel van welzijn is de Orang Malu massage absoluut een uitnodiging om geestelijk en lichamelijk te ontspannen.

Sage

De sage van de Orang Malu of weeping boeddha heeft zijn oorsprong op het Indonesische eiland Java. Later is door volksverhuizing de sage verspreid naar Bali. Het verhaal vertelt dat een Boeddha in wording zich schaamt voor het leed van de wereld. Om deze reden koos hij een ineengedoken meditatie houding. Door in zichzelf gekeerd te zijn vindt de Orang Malu vrede en geluk in zichzelf en kan hij gelukkig zijn. Het woord Orang Malu betekent letterlijk verlegen mens. In de sage betekent Malu bescheidenheid. De Orang Malu staat voor bescheidenheid, het in zichzelf gekeerde, cirkel van het leven, geen begin en geen eind, ingetogen kracht, innerlijke kracht, bezinning en bewustwording. Als je de Orang Malu van achteren bekijkt zie je het hart, het hart staat voor de bron van energie. Vanaf de bovenkant gezien zie je een gezicht. Bekijk de Orang Malu van de zijkant dan stellen beide armen een foetus voor, symbool voor het nieuwe leven, puurheid en reinheid. Plaats de Orang Malu met zijn hoofd naar de ingang, alles wat de Orang Malu passeert zal hij met positieve kracht beïnvloeden. Negatieve energie wordt geneutraliseerd.