De Lomi Lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd van generatie op generatie doorgegeven. In de Hawaïaanse filosofie, Huna, gaat het vooral om het bevorderen van de energiestroom in het lichaam. Lomi Lomi helpt om blokkades op te heffen en tot totale ontspanning te komen.

De massage

Deze professionele Lomi Lomi massage kan zowel in 60 als in 90 minuten ondergaan worden. In die tijd wordt het lichaam vrijgemaakt van stress en spanning. De Lomi Lomi massage wordt uitgevoerd in mooie, lange, vloeiende bewegingen, waardoor het op een Hawaïaanse dans lijkt. De massage wordt voornamelijk met de onderarmen uitgevoerd.

De continu vloeiende bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, waardoor energieblokkades opgeheven worden, de spanning uit het lichaam wegspoelt en de natuurlijke energiestroom van het lichaam gestimuleerd wordt. Lomi Lomi is eigenlijk een totale lichaamsmassage, waarbij de achterzijde en/of in overleg delen van de voorzijde worden behandeld. Voorafgaand aan de behandeling zal worden besproken welk deel van je lichaam deze ontspannende massage zal ondergaan.

Oorsprong

Lomi Lomi is de traditionele massage van het eiland Hawaï. Vroeger was Lomi Lomi een Polynesisch tempelritueel dat verscheidene dagen duurde. Het diende als inwijding en werd enkel door Kaluna’s (meesters) uitgevoerd. Lichamelijke spanning, maar ook emoties als angst en woede, werden tijdens het ritueel verwijderd. Tot voor kort was er niets op schrift over deze prachtige massagevorm, maar gelukkig is daar verandering in gekomen en zijn we in staat om deze massage ook hier uit te voeren.