Herken je één van de volgende situaties?

*          Je bent in de decembermaand je heerlijk te buiten gegaan aan allerlei lekkers, oliebollen, marsepein, chocola, veel te veel vlees bij het gourmetten. En nu heb je last van puistjes.
*          Je durft niet uit te gaan, omdat je zoveel rode vlekken en witte bulten op jouw gezicht hebt. En anderen hebben een mooie gladde huid…..denk je.
*          Gezichtshaartjes hebben vaak moeite om door te komen, ze jeuken en geven rode bobbeltjes.
*          Als je make-up draagt, dan jeukt het vaak. Bij het reinigen zie je allerlei bultjes.

Ja? Herken je dit? Dan is het waarschijnlijk, dat je een vorm van acné hebt. Er zijn 4 factoren, die de ontwikkeling van acne bepalen:
–           een overmatige productie van talg
–           obstructie van de uitvloed van talg
–           een ontstekingsreactie door het lekken van talg
–           kolonisatie van haarfollikel met de bacterie propionibacterium acnes.

Er bestaan 4 vormen van acne:
–           acne vulgaris (jeugdpuistjes). Het is een goedaardige aandoening, die bij de één meer uiterlijke of psychosociale problemen kan geven dan de ander. Deze vorm begint vaak in de puberteit onder invloed van hormonen.
–           propionibacterium acnes. Deze bacterie maakt lichtgevoelige stofjes. Blauw en soms rood LEDlicht dood deze bacteriën. Waardoor de ontstekingen verbeteren. Deze vorm komt vaak voor op het voorhoofd, kin en neus en soms ook de rug en de borst.
–           acne conglobata. Deze vorm komt meer bij mannen voor dan bij vrouwen. Het zijn abcessen (verzonken in de huid), die uiteindelijk tot littekens kunnen leiden.
–           acne fulminans. Dit is de meest ernstige vorm. Er ontstaan forse abcessen of ontstekingen, die gepaard gaan met koorts, spierpijn en gewrichtsontstekingen. Deze vorm komt vaak voor in de oksels, liezen en bij vrouwen onder de borsten.

Vooral die laatste klinkt natuurlijk verschrikkelijk eng. Gelukkig komt die niet zo vaak voor. Aan de eerste drie kunnen we tijdens behandelingen bij ons als huidverbeterende schoonheidsspecialist gelukkig heel veel doen. De 4e doen we in samenwerking met een huidarts. Maar zelf kun je natuurlijk ook veel doen. Allereerst natuurlijk dagelijks het goed reinigen van de huid. Doe dat ‘s ochtends én doe dat ook ‘s avonds.

Wij bij huidverbeterend instituut Body & Beauty Care Daniëlle kunnen je heel goed bij de alle vormen van acne helpen. We beginnen altijd met het goed reinigen van de huid.

Bij acne vulgaris/jeugdpuistjes werkt het regelmatig peelen van de gezichtshuid heel goed. Een oppervlakkige chemische peeling zorgt voor het verwijderen van een deel van de hoornlaag van de huid en het verhoogt de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierbij is het belangrijk dat je niet zelf aan het uidrukken van de puistjes gaat, want dat vergroot je de ontstekingen. Het is belangrijk regelmatig deze behandeling bij de schoonheidsspecialist te ondergaan.

Bij propionibacterium acnes (ontstekingen door de propionibacterie) werkt behandeling met IPL heel goed. Door de lichtflitsen wordt de bacterie gedood. Ook hierbij is het van belang dat dit eerst in kuurverband en daarna regelmatig wordt behandeld.

Bij acne conglobata (verzonken abcessen in de huid) worden deze abcessen doorgeprikt en leeg gemaakt. Waarna ook een IPL-behandeling volgt. Niet de fijnste behandeling, maar het helpt wel degelijk latere littekens te voorkomen.

Bij acne fulminans (verzonken abcessen in combinatie met spierpijn, koorts en gewrichtspijn) zoeken we de samenwerking met een huidarts. Wij behandelen net zoals bij acne conglobata en de arts schrijft medicatie voor. Hierbij is het wel belangrijk om voor de combinatie van behandelingen van de specialisten te gaan, omdat het littekenweefsel helpt te beperken.

Tijdens de behandelingen maken we gebruik van producten, die speciaal ontwikkeld zijn voor de acne-huid. Van Alcina is dat de groene lijn. En van hannah is dat ook de groene lijn. Tijdens de behandeling wordt je stap voor stap begeleid en uitgelegd wat er waarom gebeurt. Maar met de behandelingen alleen ben je er niet. Het is ook heel belangrijk, dat je thuis jouw huid vooral goed reinigt en daar de juiste producten voor gebruikt. Ook hierover krijg je tijdens de behandeling alle uitleg. En na de behandeling zijn de voor jou geschikte producten beschikbaar in onze winkel.

alcina en hannah nwsbrf jan 2019 (2).jpg
Loop dus alsjeblieft niet langer rond met schaamte of dat je jezelf verbergt. Er is wel degelijk wat aan jouw vorm van acne te doen. Body & Beauty Care Daniëlle helpt je als huidverbeterend instituut daar heel graag bij.

In het eerste kwartaal van 2019 hebben we de actie 3 IPL-behandelingen halen, slechts 2 betalen. Dus laat ook de prijs je niet weerhouden. Tijdens de eerste afspraak, die met Daniëlle plaatsvindt, worden eerst jouw klachten besproken. Daarna vindt een huidanalyse plaats, waarna samen wordt bepaald welke behandeling het beste bij jou past en hoe lang de kuur ongeveer gaat duren. Prijzen komen dan ook aan bod. Wij vinden het namelijk heel belangrijk, dat je weet dat er wat aan jouw huid gedaan kan worden en zijn daarover heel open naar je, zodat jij zonder zorgen bij ons aan de behandelingen kunt beginnen.

komende zomer zonder jeugdpuistjes nu starten met kuur (2).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met beauty groet,
Daniëlle, huidcoach
Body & Beauty Care Daniëlle

Saskia

hannah_logo
dermatude-2
alcina_logo
senzologo
medex_logo